Cikkek archívuma
Olivabogyós csirkemell csíkok
2014.01.25 20:16
Hozzávalók:
1 kg csirkemell vékony csíkokra vágva
1 teáskanál curry
őrölt zöldbors ízlés szerint
só
1 fej fokhagyma
4 evőkanál olíva bogyó
1 db enyhe ízű Camembert sajt (Tihany)
3 evőkanál pirított liszt
3 evőkanál olíva olaj
víz, amennyi kell
A csirkemell csíkokat megfűszerezem a...
Gyümölcsleves
2014.01.25 19:37
Hozzávalók:
fél üveg meggybefőtt lével együtt
1 doboz fagyasztott málna
1,5 lt víz
2 csapott evőkanál keményítő
1 teáskanál fahéj
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
cukor ízlés szerint
1 evőkanál rózsavíz
2 dl habart joghurt
A keményítőt simára keverem a befőtt levével, felöntöm vízzel,...
Kártifiola-leves
2014.01.25 19:36
Forrózd-meg egynéhány jól megtisztított kártifiol ró'sáját, és főzd puhára jó levesben. Hat latnyi kártifiolhoz, végy 1/4 font vajat, a'mellybe, a'mint azt a levesből kivetted,fojtsd-be és azután tedd a leveses tálba -a' levest habard fel egynéhány tojás-sárgával, sózd meg,és adj hozzá egy kevés...
Szágo-leves
2014.01.25 19:35
Mosogass-ki egy fél font szágot fris vízzel több ízbe,forrózd- meg egy fél fertályig,öntsd- ki egy szőr szitára,és hűtsd -ki fris vízzel.Tedd a szágot egy Casserolébe,önts jó levest reá -adj hozzá pasztinákot,kel-káposztát, turbolyát és csínosan vágott sóskát, mellyel együtt főzd fél óráig, öntsd...
Kenyér-leves
2014.01.25 19:30
A' legkönnyebb készítésű leves,- melly készül, ha a' forró erős húslevest pergelt zsemlye karikára öntöd,-mellyet flüstökre, 's betegeknek kivált haszonnal adhatsz.
Gerstli -leves
2014.01.25 19:27
Főzd-meg a levessl eggyütt a' megmosott gerstlit, 's a' főzés alatt egynéhányszor keverd-fel, hogy hozzá ne égjen, és ne tedd tőbbé közel a tűzhöz: ha tálalod, adj hozzá 3 vagy 4 tojás sárgáját, hintsd be metélt hagymával 's egy kevés szeretsen-dió virággal. -Egy más tányéron, egy ketté vágott...
Kapribogyós-szalonnás pizza
2014.01.25 19:03
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dl tej
1 dl víz
2,5 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
1 kávéskanál só
2 evőkanál olvasztott vaj
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatom,összekeverem a többi összetevővel. Meleg helyen, letakarva megkelesztem. A tésztát ketté osztom,kör alakúra nyújtom, újra...
Rántott-leves
2014.01.15 14:36
Végy egy vékonyra vágott veres-hagymát,egynéhány szekfű-virágot, és egy kevés kömény magot,-csinálj barna rántást vajból, 3 kanál lisztből, és önts hozzá annyi vizet, a'mennyi kell,s főzd jó sűrűn,a' tálalás előtt szűrd le és öntsd koczkára vágott zsemlyére.
Csókoládé-leves
2014.01.15 14:31
Reszelj el 4 táblátska csokoládét 3 messzelly tejbe, főzd czukorral és egy darab vajjal,- habard-fel 3 tojás-sárgával egy fazékban, önts reá levest és tálald-ki apróra vagdalt pirított kenyérre.
Ikrás-leves
2014.01.15 14:28
Keverj el egy főtt halikrát és főzzed által-nyomott borsó-levesbe, adj hozzá borsot, gyömbért, szerecsen-diót és vajat.Tálald ki koczkára vagdalt vajban pirított zsemlyére
Tételek: 11 - 20 ból 43