Töltött tök

2014.02.23 14:57

Hozzávalók:

  • 1 db tök
  • 25 dkg darált hús
  • zsemlyemorzsa vagy áztatott zsemlye
  • 1 tojás
  • 3 fej hagyma
  • 1 csokor friss kapor
  • 3 -4 evőkanál világosra pirított liszt
  • 2 dl tejföl
  • étolaj
  • só,bors

A tököt megtisztítom, hosszában elfelezem, tepsibe rakom, megsózom. A hagymát kockára vágom, kevés olajon üvegesre párolom, majd a  lisztet rászórom, azonnal felöntöm annyi vízzel, mintha  főzeléket készítenék.Habverővel simára keverem, felforralom, belerakom az apróra vágott kaprot és a tejfölt, sót.

A darált húst összekeverem 1-2 evőkanál párolt hagymával, borssal, áztatott zsemlyével,sóval. A tököket megtöltöm,ezután ráöntöm a tejfölös-kapros szószt. A tepsit alufóliával letakarom, az ételt 200 oC-on 1 órát sütöm, majd a tetejét  alufólia nélkül további 20 perc alatt pirosra sütöm.A friss kapor nem helyettesíthető szárítottal!