Töltött tök
Hozzávalók:
- 1 db tök
- 25 dkg darált hús
- zsemlyemorzsa vagy áztatott zsemlye
- 1 tojás
- 3 fej hagyma
- 1 csokor friss kapor
- 3 -4 evőkanál világosra pirított liszt
- 2 dl tejföl
- étolaj
- só,bors
A tököt megtisztítom, hosszában elfelezem, tepsibe rakom, megsózom. A hagymát kockára vágom, kevés olajon üvegesre párolom, majd a lisztet rászórom, azonnal felöntöm annyi vízzel, mintha főzeléket készítenék.Habverővel simára keverem, felforralom, belerakom az apróra vágott kaprot és a tejfölt, sót.
A darált húst összekeverem 1-2 evőkanál párolt hagymával, borssal, áztatott zsemlyével,sóval. A tököket megtöltöm,ezután ráöntöm a tejfölös-kapros szószt. A tepsit alufóliával letakarom, az ételt 200 oC-on 1 órát sütöm, majd a tetejét alufólia nélkül további 20 perc alatt pirosra sütöm.A friss kapor nem helyettesíthető szárítottal!