Sajttal-gombával sült lapocka

2014.02.09 15:11

Hozzávalók:

  • 4 szelet lapocka
  • fél kg  vegyes erdei gomba
  • 20 dkg sajt
  • bors, só
  • 3 db burgonya,
  • 2 db sárgarépa
  • kevés friss kapor
  • 1 dl tej, teáskanálnyi vaj
A lapockát  sózom, borsozom, jénaiba rakom. A gombát szeletekre vágom, ráterítem a húsra, az ételt  lefedve sütőbe rakom, kb 40 percet sütöm.Ezután a fedőt leveszem, a gomba tetejét megszórom reszelt sajttal és kb. 15 perc alatt készre sütöm.  Közben a sárgarépát és a hámozott burgonyát megfőzöm, leve nélkül áttöröm. Vajjal és kevés tejjel pürét készítek, szükség szerint sózom, friss kaporral ízesítem. A hús elkészülte után azonnal tálalok, így a sajt finom olvadós marad.