Sajttal-gombával sült lapocka
2014.02.09 15:11
Hozzávalók:
- 4 szelet lapocka
- fél kg vegyes erdei gomba
- 20 dkg sajt
- bors, só
- 3 db burgonya,
- 2 db sárgarépa
- kevés friss kapor
- 1 dl tej, teáskanálnyi vaj
A lapockát sózom, borsozom, jénaiba rakom. A gombát szeletekre vágom, ráterítem a húsra, az ételt lefedve sütőbe rakom, kb 40 percet sütöm.Ezután a fedőt leveszem, a gomba tetejét megszórom reszelt sajttal és kb. 15 perc alatt készre sütöm. Közben a sárgarépát és a hámozott burgonyát megfőzöm, leve nélkül áttöröm. Vajjal és kevés tejjel pürét készítek, szükség szerint sózom, friss kaporral ízesítem. A hús elkészülte után azonnal tálalok, így a sajt finom olvadós marad.