Rakott kelkáposzta

2014.01.26 10:51

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 30 dkg darált hús
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 3nagyobb gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 3 dl tejföl
  • 2 marék rizs

A megmosott  kelkáposztáról  6-8 levelet egészben leválasztok, a szívós levélnyeleket kivágom,a káposzta  többi részét vastagra felszeletelem, vízben kissé előfőzöm, lecsepegtetem. A szalonnát kockára vágom, kiolvasztom, ráteszem a darált húst,fűszerezem(só, bors fokhagyma), elősütöm.Amikor már nincs leve a húsnak, összekeverem a megmosott rizzsel, pár percig még együtt sütöm. A lecsepegtetett kelkáposzta felét tepsibe terítem,sózom, rákanalazom a darálthús-rizs keveréket, 2 dl tejföllel meglocsolom. A káposzta másik felével és legfelül az egész levelekkel rétegezem,sózom,  a tetejét 1 dl tejföllel átkenem. Alufóliával lefedve 1 órát sütöm, majd fólia nélkül 15 perc alatt szép aranybarnára sütöm.