Olivabogyós csirkemell csíkok
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell vékony csíkokra vágva
- 1 teáskanál curry
- őrölt zöldbors ízlés szerint
- só
- 1 fej fokhagyma
- 4 evőkanál olíva bogyó
- 1 db enyhe ízű Camembert sajt (Tihany)
- 3 evőkanál pirított liszt
- 3 evőkanál olíva olaj
- víz, amennyi kell
A csirkemell csíkokat megfűszerezem a curryvel, zöldborssal, hozzáadom a megtisztított és felszeletelt fokhagymát, kevés vízzel puhára párolom. Közben az olíva olajon megsütöm a camembert sajtot és az olíva bogyót, majd az olajjal együtt a megpárolt csirkemell csíkokhoz öntöm.Felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje a húst. A pirított lisztet simára keverem vízzel, kissé besűrítem vele az ételt, de csak finoman, nem kell sűrűnek lennie.Sózni a végén kell , óvatosan, az olíva bogyó is sós.Tálaláskor mindenki kap egy szeletet a camembert sajtból is, burgonya püré illik hozzá.Tavasszal fejes salátával isteni!