Olivabogyós csirkemell csíkok

2014.01.25 20:16

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell vékony csíkokra vágva
  • 1 teáskanál curry
  • őrölt zöldbors ízlés szerint
  • 1 fej fokhagyma
  • 4 evőkanál olíva bogyó 
  • 1 db enyhe ízű Camembert sajt (Tihany)
  • 3 evőkanál pirított liszt
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • víz, amennyi kell

A csirkemell csíkokat megfűszerezem a curryvel, zöldborssal, hozzáadom a megtisztított és felszeletelt fokhagymát, kevés vízzel puhára párolom. Közben az olíva olajon megsütöm a camembert sajtot és az olíva bogyót, majd az olajjal együtt a megpárolt csirkemell csíkokhoz öntöm.Felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje a húst. A pirított lisztet simára keverem vízzel, kissé besűrítem vele  az ételt, de csak finoman, nem kell sűrűnek lennie.Sózni a végén kell , óvatosan, az olíva bogyó is sós.Tálaláskor mindenki kap egy szeletet a camembert sajtból is, burgonya püré illik hozzá.Tavasszal  fejes salátával isteni!