Lencsefőzelék debrecenivel

2014.01.02 14:15

Hozzávalók:

  • 25 dkg lencse 
  • 1 db nagyobb sárgarépa kockára vágva
  • 2 db babérlevél
  • 3 dl  füstölt lé , vagy füstölt szalonna bőrke
  • 3 evőkanál világosbarnára pirított liszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál tárkonyos ecet
  • 2 csomag debreceni

Az előző este beáztatott lencsét és a kockára vágott sárgarépát a füstölt lével, babérlevéllel,szükséges mennyiségű vízzel puhára főzöm (kuktában 20 perc).

A pirított liszttel besűrítem, sózom, tárkonyos ecettel kissé megsavanyítom, kevés tejföllel elkeverem.A debrecenit bevagdosom, serpenyőben kisütöm, a főzelékkel tálalom.