Kapribogyós-szalonnás pizza

2014.01.25 19:03

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 dl víz
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatom,összekeverem a többi összetevővel. Meleg helyen, letakarva megkelesztem. A tésztát ketté osztom,kör alakúra nyújtom, újra kelesztem egy fél órát. Megkenem bazsalikomos paradicsomszósszal, megszórom kapri bogyóval, gazdagon  meghintem sajttal, tetejére kockára vágott szalonnát teszek. 200 Co-on kb. fél óráig sütöm, míg a sajt szépen ráolvad és a tészta alja is  szép halvány aranybarna lesz. Kettő nagy pizza lesz ebből a receptből, nagyon finom puha tésztája van. Ha marad belőle (ez nem nagyon valószínű), másnap is tökéletes, még hidegen is.