Kajszibarack dzsemes joghurt
Hozzávalók
- 1 lt pasztőrözött tej ( nem UHT !)
- 2 evőkanál joghurt
- kajszi dzsem
Veszek a boltban jó minőségű natúr joghurtot. Azt választom, amelyik sűrűn folyós, nem azt, amelyik májasan törik. (Privátban megírom, melyik gyártóé a legjobb erre a célra). A tejek közül a tartós tej nem jó, mert nem alszik meg. A tejet egy befőttes üvegbe öntöm, 45 Co-ra felmelegítem mikróban. A hőmérsékletet be kell tartani, mert egyébként nem az lesz belőle, amit szeretnék. Belekeverek 2 evőkanál joghurtot, ráteszem a fedőt, melegen tartom.(A befőttes üveget egy mély műanyag keverőtálba teszem, körberakom vattával, vagy párnatöltő anyaggal , letakarom valamivel).Fontos, hogy ne hűljön ki, 3-4 óra alatt megalszik, sűrűn folyóssá válik. Óvatosan szép simára keverem, hűtőbe teszem. Akkor sikerült jól a joghurtom, ha szinte megáll benne a kanál, olyan sűrű. Amikor lehűlt, egy desszertes pohár aljára kajszi dzsemet kanalazok, majd jöhet rá a joghurt. Édesszájúak tehetnek még egy réteget a dzsemből, nem merül el a joghurtban. Egyetlen pohár, boltban vásárolt joghurtból több liter joghurtot készíthetünk gyorsan, saját kezűleg, és nem lesznek benne adalékanyagok, cukor is csak annyi, amit a dzsem tartalmaz.