Házi imperiál

2014.02.20 14:21

Hozzávalók:

  • fél liter tejföl
  • csapott evőkanál só

Az 1920-as évekből származó szakácskönyvemben találtam ezt az egyszerű receptet. A nem túl bonyolult művelet végterméke szerintem semmihez sem hasonlítható!  A  ma kapható kenyérre kenős cuccok  elbújhatnak mögötte... Variálhatom zöldfűszerekkel, snidlinggel, kaporral, amivel akarom. Most a natúr változatot készítettem el, biztos, hogy gyakori vendég lesz ezentúl nálam.

A tejfölben elkeverem a sót, majd egy bevizezett, kicsavart kendőbe öntöm az egészet. A kendőt négy sarkánál fogva fellógatom, hűtőbe teszem, tányért teszek alá, hogy a felesleges nedvesség el tudjon távozni. 1 nap múlva lecsepeg, a visszamaradt krémes valami pedig eszelősen finom!