Húsleves kaporral
2014.01.27 14:55
Hozzávalók:
- fél csontozott csirkemell
- kb 2 lt víz
- 1 evőkanál ételízesítő ( Íz-Tár fűszer manufaktúrától, csak természetes anyagokból, glutamát mentes!)
- 4 marék fagyasztott vegyes leveszöldség
- fél csokor friss kapor
- 2 evőkanál olíva olaj
A csirkemellet keresztben felszeletelem, vízben főzöm kb. 20 percig, közben lehabozom, majd hozzáadom a fagyasztott zöldségeket, ételízesítőt. 10 perc főzés után jöhet a kapor, olíva olaj , további 2-3 perc lassú forralás után tálalom. Mindig friss kaprot használok, ha nincs a zöldségesben, akkor előveszem a fagyasztottat, amiről még a nyár folyamán előrelátóan gondoskodtam. Aki szereti a kaprot, annak ez a leves garantáltan ízleni fog: pikáns, és könnyű tavaszi íze van. Nagyon finom, érdemes kipróbálni!