Húsleves kaporral

2014.01.27 14:55

Hozzávalók:

  • fél csontozott csirkemell
  • kb 2 lt víz
  • 1 evőkanál ételízesítő ( Íz-Tár fűszer manufaktúrától, csak természetes anyagokból, glutamát mentes!)
  • 4 marék fagyasztott  vegyes  leveszöldség
  • fél csokor friss kapor
  • 2 evőkanál olíva olaj

A csirkemellet keresztben felszeletelem,  vízben főzöm kb. 20 percig, közben lehabozom, majd hozzáadom a fagyasztott zöldségeket, ételízesítőt. 10 perc főzés után jöhet a  kapor, olíva olaj , további  2-3 perc lassú forralás után tálalom. Mindig friss kaprot használok, ha nincs a zöldségesben, akkor előveszem a fagyasztottat, amiről még a nyár folyamán előrelátóan gondoskodtam. Aki szereti a kaprot, annak ez a leves garantáltan ízleni fog: pikáns,  és könnyű  tavaszi íze van. Nagyon finom, érdemes kipróbálni!