Gyümölcsleves

2014.01.25 19:37

Hozzávalók:

  • fél üveg meggybefőtt lével együtt
  • 1 doboz fagyasztott málna
  • 1,5  lt víz
  • 2 csapott evőkanál keményítő
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • cukor ízlés szerint
  • 1 evőkanál rózsavíz
  • 2 dl habart joghurt

A keményítőt simára keverem a befőtt levével, felöntöm vízzel, belerakom a meggyet, fűszereket, cukrot,  forrástól számítva 10 percig főzöm , majd beleteszem a fagyasztott málnát .Hagyom a levest alaposan lehűlni, ekkor  belekeverem a joghurtot,rózsavizet. Habart joghurtot használok, mert csak így lesz szép sima, egynemű és gyönyörű rózsaszín a leve. A rózsavíz teszi fel az i-re a pontot, nagyon érdekes, különleges ízt kölcsönöz az ételnek. Natura boltokban kapható, nem nehéz beszerezni, nem számít ritkaságnak. Teába is nagyon jó!