Gyümölcsleves
Hozzávalók:
- fél üveg meggybefőtt lével együtt
- 1 doboz fagyasztott málna
- 1,5 lt víz
- 2 csapott evőkanál keményítő
- 1 teáskanál fahéj
- 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
- cukor ízlés szerint
- 1 evőkanál rózsavíz
- 2 dl habart joghurt
A keményítőt simára keverem a befőtt levével, felöntöm vízzel, belerakom a meggyet, fűszereket, cukrot, forrástól számítva 10 percig főzöm , majd beleteszem a fagyasztott málnát .Hagyom a levest alaposan lehűlni, ekkor belekeverem a joghurtot,rózsavizet. Habart joghurtot használok, mert csak így lesz szép sima, egynemű és gyönyörű rózsaszín a leve. A rózsavíz teszi fel az i-re a pontot, nagyon érdekes, különleges ízt kölcsönöz az ételnek. Natura boltokban kapható, nem nehéz beszerezni, nem számít ritkaságnak. Teába is nagyon jó!