Gombócos leves

2014.02.23 14:37

Hozzávalók:

  • 2 lt hús alaplé
  • vegyes zöldség, (sárgarépa, zöldborsó,kukorica, stb... tetszés szerint)
  • kaliforniai paprika
  • ízesített darálthús  (párolt hagyma, bors, só, zsemlemorzsa, tojás)
  • tejföl
  • petrezselyemzöld
  • tárkonyecet
  • olíva olaj

A hús alaplevet felteszem főni a zöldségekkel, ha már félig megpuhultak, kis gombócokat formálok az ízesített darálthúsból ,majd a kockára vágott piros kaliforniai paprikával együtt a levesbe teszem, 1-2 kanál olíva olajjal meglocsolom, további 15 percet főzöm. A végén tárkonyecettel picit megsavanyítom, kevés tejföllel ízesítem, tetejét megszórom vágott petrezselyemmel.