Gesztenyés-tejszínes kocka
Hozzávalók:
- 15 dkg darált keksz, 50 dkg gesztenyemassza , 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor az alsó réteg gesztenye alaphoz
- 9 dl tej, 3 csomag vaníliás pudingpor, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 1 csomag bourbon vaníliás cukor a krémhez
- kb 25 db babapiskóta , és 1,5 dl kávé + 2 dl tej keveréke a piskóta mártogatásához
- 7,5 dl tejszín, 3 csomag habfixáló , kevés kakaó a felső tejszín réteghez
- 28*34 cm-es krémeskeret, tálca
Ezt a nagyon-nagyon finom süteményt nem kell sütni. Szükség van egy tálcára, amit beborítok alufóliával, rárakom a krémeskeretet. A darált kekszet egyenletesen a fóliára szórom. A gesztenyemasszát, 15 dkg margarint, 15 dkg porcukrot összekeverem, majd rámorzsolom a kekszre, belenyomkodom. 9 dl tejből, 3 csomag pudingporból pudingot főzök, lehűtöm, közben néhányszor átkeverem, hogy ne legyen csomós. A 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverem, majd összedolgozom a pudinggal.A krém felét rákenem a gesztenyés alapra.A babapiskótákat egy pillanatra az előzőleg elkészített kávés tejbe mártom, egy rétegben lerakom a krém tetejére.A piskótákra rásimítom a maradék krémet, majd a habfixálóval keményre vert tejszínt egyenletesen a tetejére kenem, díszítésként kevés kakaót szitálok rá. Egy napig hűtőben tartom, mielőtt tálalom. Szépen lehet szeletelni, mutatós.