Gesztenyés-tejszínes kocka

2013.12.26 19:04

Hozzávalók:

  • 15 dkg darált keksz, 50 dkg gesztenyemassza , 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor az alsó réteg gesztenye alaphoz
  • 9 dl tej, 3 csomag vaníliás pudingpor, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 1 csomag bourbon vaníliás cukor  a krémhez
  • kb 25 db babapiskóta , és  1,5 dl kávé + 2 dl tej keveréke a piskóta mártogatásához
  • 7,5 dl tejszín, 3 csomag  habfixáló , kevés kakaó  a felső tejszín réteghez
  • 28*34 cm-es krémeskeret, tálca

Ezt a nagyon-nagyon  finom süteményt nem kell sütni. Szükség van egy tálcára, amit beborítok alufóliával, rárakom a krémeskeretet. A darált kekszet egyenletesen a fóliára szórom. A gesztenyemasszát, 15 dkg margarint, 15 dkg porcukrot összekeverem, majd rámorzsolom a kekszre, belenyomkodom.   9 dl tejből, 3 csomag pudingporból pudingot főzök, lehűtöm, közben néhányszor átkeverem, hogy ne legyen csomós. A 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverem, majd összedolgozom a pudinggal.A krém felét rákenem a gesztenyés alapra.A  babapiskótákat egy pillanatra az előzőleg elkészített kávés tejbe mártom, egy rétegben lerakom a krém tetejére.A piskótákra rásimítom a maradék krémet, majd a habfixálóval keményre vert tejszínt egyenletesen a tetejére kenem, díszítésként kevés kakaót szitálok rá. Egy  napig hűtőben tartom, mielőtt tálalom. Szépen lehet szeletelni, mutatós.