Almával sült kacsamell öntöttvas lábasban

2013.12.23 23:39

Hozzávalók:  

  • 2 db kacsamell , bőre bevagdosva, hogy a zsírja ki tudjon sülni
  • 4 db egész burgonya hámozatlanul
  • 2 db  savanykás alma egészben, héjastól
  • zsálya, rozmaring, majoránna, só
  • 4-5 fokhagyma gerezd héjastól

A kacsamelleket besózom, a bőr nélküli részét megszórom a fűszerekkel, sóval. Bőrös részével felfelé belerakom az öntöttvas lábasba. A burgonyákat egészben, héjastól mellé teszem,  lefedve  200 Co-on  sütöm kb. 1 órát. Ekkor jöhetnek bele az egész almák, lefedve további 10-15 percig puhulnak még együtt. Ezután fedél nélkül addig sütöm, amíg szép aranybarna nem lesz a hús . Gyönyörűek  a színek  és az íze mennyei!