Almával sült kacsamell öntöttvas lábasban
2013.12.23 23:39
Hozzávalók:
- 2 db kacsamell , bőre bevagdosva, hogy a zsírja ki tudjon sülni
- 4 db egész burgonya hámozatlanul
- 2 db savanykás alma egészben, héjastól
- zsálya, rozmaring, majoránna, só
- 4-5 fokhagyma gerezd héjastól
A kacsamelleket besózom, a bőr nélküli részét megszórom a fűszerekkel, sóval. Bőrös részével felfelé belerakom az öntöttvas lábasba. A burgonyákat egészben, héjastól mellé teszem, lefedve 200 Co-on sütöm kb. 1 órát. Ekkor jöhetnek bele az egész almák, lefedve további 10-15 percig puhulnak még együtt. Ezután fedél nélkül addig sütöm, amíg szép aranybarna nem lesz a hús . Gyönyörűek a színek és az íze mennyei!